Пандемията от COVID -19 може да е повлияла на здравето на

...
Пандемията от COVID -19 може да е повлияла на здравето на
Коментари Харесай

COVID пандемията е оказала влияние върху работата на мозъка на британците

Пандемията от COVID -19 може да е повлияла на здравето на мозъка на хората на възраст 50 и повече години във Англия, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32843
Повече от 3000 доброволци са попълнили годишни въпросници и онлайн когнитивни проби, с цел да ревизират измененията в паметта и други качества по време на пандемията.

Резултатите демонстрират утежняване на паметта, без значение от боледуването от COVID -19.

Според специалистите стресът, самотата и потреблението на алкохол могат да обяснят част от резултатите.

Справянето със страховете, терзанията и несигурността към КОВИД-19, както и нарушаването на рутинните действия може да е имало " действително и трайно влияние " върху здравето на мозъка.

Проучването открива, че темпът на понижаване на когнитивните функционалности се е ускорил през първата година на пандемията, когато е имало блокиране на достъпа до информация.

При проблемите с паметта, спадът е траял и през втората година на пандемията.

Хората, които са страдали от леки проблеми преди началото на пандемията, са имали утежняване. 

Изследването, оповестени в изданието Lancet Healthy Longevity, цели да помогне да се разбере по какъв начин остаряват здравите мозъци и за какво някои хора развиват деменция.

В него се употребяват игри за трениране на мозъка, с цел да се ревизират уменията за запаметяване и разсъждаване, а посредством въпросник се търсят вероятни рискови фактори, които биха могли да навредят на здравето на мозъка.

Планът е изследването да продължи и в бъдеще, с цел да се види по какъв начин се оправят участниците и какви заключения могат да се създадат, с цел да се помогне на други.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР